Afbeelding
Foto: André Verheul

Aandacht voor ribbellijn en andere toegankelijkheid

Algemeen

WEESP  De gemeente Weesp grijpt de Week van de Toegankelijkheid aan om bewustwording bij het publiek te vergroten. Bijvoorbeeld met de actie 'Houd de lijn vrij'. 

Van 7 tot en met 11 oktober draait het om de toegankelijkheid voor Weespers met een beperking. Dat is een breed begrip: van de toegang tot een gebouw tot deelname aan activiteiten. 

Wandeling
Zo hebben de buurtsportcoaches voor maandag 7 oktober de 'toegankelijke' wandeling' georganiseerd. Ze wandelen in een rustig tempo door stad en natuur. Ook inwoners met een (fysieke) beperking kunnen deze dag meedoen. Aanmelden kan vandaag (4 oktober) nog bij Bastiaan Tuenter: btuenter@versawelzijn.nl, 06 132 66 603.

Houd de lijn vrij
Op diezelfde dag is 'Houd de Lijn vrij'. Daarmee vraagt gemeente Weesp extra aandacht voor het vrij houden van de geleidelijnen voor blinden en slechtzienden. Wanneer er obstakels op de lijn staan, zoals fietsen, koffers, reclameborden of mensen, levert dat veel hinder en zelfs gevaarlijke situaties op voor de gebruikers.

Inclusief beleid
De Week van de Toegankelijkheid is onderdeel van het inclusief beleid van gemeente Weesp. Daarin wordt gestreefd naar een samenleving, waarin iedereen mee kan doen aan het maatschappelijk leven.

Bushaltes
In dat kader zijn vorige maand de bushaltes in Weesp aangepast, zodat mensen met een fysieke beperking makkelijker in en uit kunnen stappen, ook als ze gebruikmaken van een hulpmiddel.

Wethouder Léon de Lange realiseert zich dat er op dit gebied nog altijd veel te winnen is in Weesp. Maar ook dat niet alles in één keer geregeld kan zijn. Het melden van knelpunten of suggesties kan helpen. Daarvoor is het e-mailadres iedereendoetmee@weesp.nl in het leven geroepen. Telefonisch doorgeven kan ook: (0294) 491391. 

We hadden al vaker aandacht voor dit onderwerp. Zoals in dit gesprek met de wethouder. Waar loop je - letterlijk en figuurlijk - tegenaan? 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant