Afbeelding
Foto: Gerard Dorenbos

Nieuwe PlusBus Weesp kan op pad

Zorg

WEESP - Eindelijk is hij er, de nieuwe PlusBus van Weesp. Vrijdag, Nationale Ouderendag, werd de nieuwe bus feestelijk in gebruik genomen.

Voor de officiële opening trok burgemeester Bas Jan van Bochove samen met Stef Braamhaar van Versa Welzijn en initiatiefnemer van de PlusBus Willem van der Pol een grote rode strik weg van de schuifdeur. In de bus werden ze welkom geheten door Coty van der Stam, coördinator gastheren en gastvrouwen, en Ted Blok, coördinator chauffeurs.

Meer comfort
Tijdens de verenigingenmarkt kon iedereen al even een kijken nemen in de eigen bus, waar in Weesp lang op gewacht is. Uitstapjes werden er wel al georganiseerd door de 30 vrijwilligers, met een geleende taxibus, maar dat was niet ideaal. Deze eigen, aangepaste bus heeft veel comfort voor de gasten en gemak voor de chauffeurs. Aan de toekomst werd vrijdag voorzichtig ook al gedacht. Wellicht dat er wanneer er weer genoeg gespaard is een bus met een lift aangeschaft kan worden, zodat ook ouderen met een rolstoel en/of scootmobiel mee kunnen.

Uitstapjes
De PlusBus stelt ouderen in de gelegenheid om samen met leeftijdsgenoten op stap te gaan. Bij het samenstellen van het programma wordt rekening gehouden met mensen die minder goed ter been zijn. Voor dit najaar staan er weer veel uitstapjes gepland. Het programmaboekje voor de maanden november en december wordt een binnenkort bezorgd bij de ouderen die ingeschreven staan. Voor informatie over de PlusBus Weesp, kan op maandag en/of vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur gebeld worden via 0294-410639.


Burgemeester van Bochove probeerde ook zelf even de chauffeursstoel uit.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant