Tom en Jonas willen uw defecte apparaten.
Tom en Jonas willen uw defecte apparaten. Foto: André Verheul

Nog een paar dagen om de Kors Breijer aan kapotte apparaten te helpen

Natuur en Milieu

WEESP Al drie weken zetten Jonas (11), Tom (bijna 11) en alle andere kinderen uit groep 8 van de Kors Breijerschool zich in voor de E-waste Race. De twee jongens kwamen er bij het WeesperNieuws over vertellen en gingen net als hun klasgenoten langs de deuren om te vragen of er misschien nog kapotte apparaten in huis waren die ze mee konden nemen.

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zo veel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen en loopt nog maar een paar dagen. Het laatste inlevermoment is donderdag 10 oktober.

Die defecte apparaten (e-waste genoemd) moeten gerecycled worden, want dat is duurzamer. Iedereen in Weesp die ergens een oud telefoontje, een kapotte dvd-speler of een ander defect apparaat heeft, kan zich melden via de website van de E-waste Race en aangeven dat de Kors Breijer het mag komen ophalen. De scholieren zorgen dat de apparaten terechtkomen bij gerenommeerde recyclers.

Goed voor het milieu, maar ook goed voor groep 8. Hoe meer e-waste er kan worden opgehaald, hoe hoger de Kors Breijerschool scoort in de race. En de school die de race wint, mag met de hele klas op schoolreis naar Nemo. De race loopt tot eind deze week.

ewasterace.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant