Afbeelding

Koninklijke Onderscheiding voor Janto Surachno

Mensen

WEESP Janto Surachno werd zondag op zijn verjaardagsfeest verrast door onverwacht bezoek. Burgemeester Bas Jan van Bochove bracht een koninklijke onderscheiding mee.

Surachno is oprichter en 25 jaar voorzitter en muzikant geweest van de AMC Bigband. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

AMC Big Band
In 1993 richtte Surachno, destijds internist en afdelingshoofd niertransplantaties, de AMC Bigband op. De band bestaat uit collega-artsen, verpleegkundigen, radiologen en andere collega’s uit het ziekenhuis. De band oefent al 25 jaar elke dinsdagavond na werktijd. Naast de halfjaarlijkse lunchconcerten voor patiënten, bezoekers en personeelsleden in het AMC, treden zij op in Amsterdamse buurtcentra en op straatfeesten, festivals en bruiloften door heel Nederland.

Muziek helpt
Eén van de aanvragers voor het lintje zei hierover: “In een omgeving waar (patienten-)leed altijd dichtbij is met alle impact op familie en zorgprofessionals van dien, is het verzetten van de zinnen des te belangrijker om de volgende dag weer met frisse moed aan de slag te kunnen gaan. Muziek helpt daar enorm bij.”

Feest
Surachno werd zondag met de onderscheiding verrast tijdens een feest ter ere van zijn afscheid als voorzitter en percussionist van de band en zijn 75e verjaardag.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant