Speeltuin Don Bosco past goed bij de Stadspas.
Speeltuin Don Bosco past goed bij de Stadspas. Foto: Marieke van Veen

Stadspas moet ook korting bieden op Weesper activiteiten

Politiek

WEESP - Nu Weesper minima ook gebruik mogen maken van de Stadspas van Amsterdam, wil wethouder Miner (GroenLinks) dat de Stadspas ook korting gaat bieden op Weesper activiteiten.

Weesp draagt de uitvoerende taken op het gebied van sociale zaken per 1 januari 2020 over aan Amsterdam. Daarbij is afgesproken dat het beleid wordt geharmoniseerd. Het komt erop neer dat het Amsterdamse minimabeleid ook voor Weesp het uitgangspunt wordt.

De Stadspas is daar een sympathiek ogend voorbeeld van. In januari 2010 werd dezelfde Stadspas al eens in Weesp geïntroduceerd, maar werd na twee jaar alweer afgeschaft omdat er bij Weesper minima en 65-plussers te weinig belangstelling was voor het benutten van de Amsterdamse voordeeltjes, zoals met korting naar Artis of een museum gaan. 

Breed pakket
De gemeenteraad pakt dat nu anders aan en trekt er geld voor uit om de Stadspas te 'verweespen'. Miner mikt op een breed aanbod van cultuur, maar ook op zaken als entree voor speeltuin Don Bosco of het huren van een bootje op de Vecht. "Hetzelfde soort pakket als  in Amsterdam."

Beluister de podcast met wethouder Maarten Miner: "Geen garantie dat 100% van de minima erop vooruit gaat" 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant