Griezelig knutselen tijdens Halloween in Weesp.
Griezelig knutselen tijdens Halloween in Weesp. Foto: Marieke van Veen
Van de ondernemers

Halloween in spooky Weesp; griezelig gezellig voor jong en oud!

Cultureel

WEESP De tijd voor magie is weer aangebroken. Het is oktober, bijna Halloween en dat betekent feest in de binnenstad van Weesp op zaterdag 26 oktober van 12.00 tot 16.00 uur.

De herfst is begonnen. We hebben al kunnen genieten van natuurschatten als pompoenen, kastanjes en paddenstoelen. De dagen worden korter en donkerder en regen klettert tegen de ramen. In de huizen en restaurants gaan de kaarsen, lichtjes en verwarming weer aan.

De geschiedenis van Halloween is doordrenkt van magie en mysterie. Het Halloweenfestival groeide en bloeide bij de oude Kelten, juist door de lange donkere nachten. De nazomer was voorbij, het was einde oogsttijd en begin van de koude en strenge winter. Men geloofde dat in deze periode de doden terugkwamen naar hun huizen en men wilde deze rondzwervende geesten afweren. Zo ontstonden onder andere de vreugdevuren waarbij men spooky kostuums droeg en de holle pompoenen met grimassen met kaarsen erin.

Griezelig, maar gastvrij
Nou, dat Halloween vieren kunnen we in Weesp ook! In de oude vesting bij de winkels wordt het supergezellig en een beetje griezelig ook. Gastvrijheid alom voor jong en oud op deze Halloween-zaterdag. De activiteiten zijn in de straten Nieuwstad, Nieuwstraat en Slijkstraat.

Eftelingkaartjes winnen
Kinderen zijn verkleed en roepen 'trick or treat!' en kunnen weer een griezelkaart ophalen bij Hatseflats of Ons Backhuys. Daarmee kunnen ze meedoen aan leuke activiteiten zoals tattoo zetten, knutselen, chocolade-appel versieren en griezelig poseren in een fotoshoot. Ook krijgen ze her en der lekkers, van mandarijn tot spooklolly en griezelchocola. En met pompoenen tellen in de etalages kun je zomaar vier Eftelingkaarten winnen! Volwassenen kunnen genieten van proeverijtjes en griezelige kortingen. Maar ook van activiteiten als een herfstkrans maken en grabbelen.




Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant