Afbeelding
Foto: Brian Elings

Soepelere regels, soepelere spieren

Sport

WEESP De gemeente Weesp wil dat er meer activiteiten voor sport en bewegen komen. Daarom is het makkelijker gemaakt om er een susbidie voor aan te vragen.

De vereenvoudiging is bedoeld als stimulans voor clubs, scholen en andere organisaties om bijvoorbeeld een sportclinic of een beweeguur te organiseren. 

Zetje in de rug
Het is vooral gericht op mensen met een beperking of ouderen. “De meeste Weespers sporten of bewegen minstens één keer per maand. Er is echter ook een groep die een zetje in de rug kan gebruiken. Via de subsidieregeling willen we hen en anderen kennis laten maken met sport- en beweegactiviteiten. Het mooiste is als ze vervolgens regelmatig gaan sporten en/of bewegen,” zegt sportwethouder Astrid Heijstee.

Buurtsportcoaches 
Jaarlijks is er 12.000 euro beschikbaar. Per aanvraag gaat het om een maximum bedrag van 1.500 euro. De subsidieregels staat open voor allerlei organisaties: sportverenigingen, maar ook diëtisten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. De buurtsportcoaches kunnen advies geven of samenwerken.  

Zo meldt de gemeente in een persbericht. Meer informatie en het aanvraagformulier is te vinden op www.weesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant