Bij het zien van de gele hesjes en de wethouder, houden de meeste fietsers zich goed aan de regels.
Bij het zien van de gele hesjes en de wethouder, houden de meeste fietsers zich goed aan de regels. Foto: Ingrid Voet

Actie tegen fietsen op de stoep

Politie

WEESP Wie op de stoep fietst en betrapt wordt door een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) komt daar vanaf vandaag niet meer met een waarschuwing vanaf. Maandag startte een actie waarin de BOA's vier weken lang extra gaan handhaven.

De handhavingsactie op een betere toegankelijkheid van stoepen en voetgangersgebieden wordt gehouden in kader van 'Iedereen doet mee' van de gemeente.

Iedereen doet mee
Want die stoep, die is er voor voetgangers en niet voor fietsers, benadrukt Léon de Lange, wethouder Inclusief Beleid nog maar eens bij aanvang van de actie. Dat geldt zeker ook voor Weespers met een handicap, die extra baat hebben bij goed toegankelijke fiets- en wandelroutes, trottoirs en oversteekplaatsen, vindt hij.

55 euro
De vier BOA's met gele hesjes waren zo opvallend aanwezig, dat de meeste weggebruikers zich maandagmiddag op de Amstellandlaan keurig aan de regels hielden. In het eerste uur kregen vier fietsers een boete van 55 euro. De komende vier weken gaat de actie door - niet alleen aan de Amstellandlaan, maar ook in de Slijkstraat wordt extra gelet op fietsen waar het niet mag.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant