Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Wijkbrandweer: vandaag op de markt, volgende week ergens anders

Algemeen

WEESP Met onder meer een doorgebrande telefoon en stekkerdoos stond wijkbrandweerman Dirk Molema op de Slijkstraatbrug: "Om mensen erop te wijzen dat het gevaar in een klein hoekje zit." 

Hij ging met iedereen die dat wilde in gesprek en zette marktbezoekers met tips en adviezen aan het denken over hoe het bij hun thuis geregeld is en wat er beter kan. "Zodat we minder vaak hoeven uit te rukken en de inwoners van Weesp veiliger zijn. Heb jij bijvoorbeeld met je man afgesproken wie zich over welk kind ontfermt - mocht er onverhoopt wat gebeuren?" 

Dirk Molema is al vele jaren brandweerman, maar de wijkbrandweer is een nieuwe functie waarbij de nadruk ligt op persoonlijke voorlichting. Molema is hiervoor afgelopen zomer ingewerkt en richt zich nu een dag in de week op preventie. Vandaag stond hij dus op de markt, maar hij gaat ook langs bij seniorencomplexen, buurthuizen en dergelijke. 

De wijkbrandweer is bereikbaar via 035-688 55 55. Via dit nummer kunnen Weespers adviezen, een huisbezoek of een informatiebijeenkomst aanvragen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant