De koren zijn al samen aan het repeteren.
De koren zijn al samen aan het repeteren.

Ode aan Schafstall

Cultureel

WEESP Een enorm gelegenheidskoor, met koorzangers uit acht Weesper koren, zorgt zaterdag 23 november voor een bijzonder concert bij de opening van de nieuwe wisseltentoonstelling in Museum Weesp.

De expositie 'Muziek in Weesp' gaat over muzikale herinneringen van Weesp. Om de opening extra luister bij te zetten, besloten het museum en Stichting Jubal om een bijzonder muzikaal evenement uit 1928 nog eens dunnetjes over te doen, in een modern jasje.

'Groote Serenade'
Bij zijn 25-jarig jubileum als 'toonkunstenaar' in 1928 kreeg dirigent en componist Johan Schafstall, wereldberoemd in Weesp, een 'Groote Serenade' aan huis en twee jubileumconcerten van de verzamelde Weesper muziekverenigingen en koren.

Koorzang en rap
Het megakoor zal 23 november liederen ten gehore brengen van Schafstall zelf, en van Mozart en Fauré. De koren oefenden vorige week zaterdag voor de eerste keer samen. Jongeren van de Muziektuin zorgen voor een actuele rap.

Het concert in de Grote Kerk begint 23 november om 15.30 uur en de toegang is gratis. De wisseltentoonstelling in het museum is vanaf 24 november t/m 13 april 2020 geopend.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant