Afbeelding

Raad Weesp stemt in met begroting

Politiek

WEESP De gemeenteraad van Weesp heeft ingestemd met de begroting voor 2020. Weesp steekt extra geld in onder meer straten en groenbeheer. 

De gemeente gaat grasveldjes voorzien van wilde bloemen en planten. Dat is een van de maatregelen uit een nieuw groenbeleidsplan waar nu eenmalig honderdduizend euro voor wordt gereserveerd. 

Verkeers- en vervoersplan
Er ligt verder geld klaar voor de verbetering van oversteekplaatsen, de verlichting van het Spoorpad en de aanleg van meer fietsparkeerplaatsen bij het station.

Verder is er geld uitgetrokken voor nieuwe parkeermeters en aanverwante zaken vanwege het nieuwe parkeerbeleid dat in september 2020 ingaat. Er komt ook een nieuw verkeers- en vervoersplan, dat onder meer antwoord moet geven op de vraag hoe zwaar verkeer uit het centrum kan worden geweerd.

Zorg en werk
Het meeste geld steekt Weesp in zorg en werk (sociaal domein). Met de verwachte inkomsten van het Rijk en lokale heffingen kan de gemeente de begroting van bijna 50 miljoen euro sluitend krijgen zonder belastingverhoging (wel een inflatiecorrectie) en zonder greep in de reserves.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant