Afbeelding
Foto: André Verheul

Amsterdam wil best praten over Weesper 'stadsraad'

Politiek

WEESP - Je zou het een soort stadsraad kunnen noemen. Een gekozen lokaal bestuursorgaan, dat een eigen bestuur kiest, voldoende budget heeft en over alles mag beslissen wat wettelijk mogelijk is. Dat is de openingszet van de Weesper gemeenteraad in de onderhandelingen met Amsterdam over hoe het bestuur na de gemeentefusie wordt geregeld. Wethouder Rutger Groot Wassink van Amsterdam zegt voldoende aanknopingspunten te zien.

Die aanknopingspunten moeten snel leiden tot een voorstel waar zowel de gemeenteraad van Weesp als Amsterdam mee akkoord gaat. Groot Wassink sprak de wens uit dat beide gemeenteraden dat tegelijk zullen doen tijdens een feestelijk moment.

Zover is het nog niet. 

Haken en ogen
Groot Wassink zei dat hij tussen de Weesper uitgangspunten niets ziet staan waar hij grote problemen mee heeft. Maar bij het concreet invullen ervan ziet hij haken en ogen. "Daar zullen we nog een aantal gesprekken met elkaar voor nodig hebben."

Een belangrijk punt is dat de situatie in Weesp, als het eenmaal tot Amsterdam behoort, niet te veel mag afwijken van andere gebieden en stadsdelen van Amsterdam. 

De wethouder van Amsterdam zei dat tijdens een bijeenkomst met de Regiegroep Fusies, gisteravond in het stadhuis van Weesp. Die Regiegroep bestaat uit de fractievoorzitters van alle partijen in de Weesper gemeenteraad. 


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant