Afbeelding
Archieffoto van een eerdere kerstmarkt in Weesp

Grote teleurstelling: 'Winters Weesp' gaat niet door

Cultureel

WEESP - De plannen voor een groot winters evenement op zaterdag 14 december zijn afgeblazen. De vergunning komt niet op tijd rond. Het Korenfestival op die dag gaat wel door.

'Winters Weesp' zoals het evenement ging heten, zou plaatsvinden in een enorme feesttent op de Nieuwstraat. Maar daar kan vanwege brandveiligheid geen vergunning voor worden afgegeven, zo kreeg de organisatie onlangs te horen. 

Alternatieve locaties
Ook voor diverse alternatieve locaties die de organisatie vervolgens opperde, kon om dezelfde reden geen vergunning verleend worden. "In Weesp zijn alle straten gewoon te smal. Heel erg jammer, het draaiboek was al klaar en we hadden voldoende deelnemende ondernemers om er een mooi feest van te maken", aldus een teleurgestelde Monique Veldhuijzen van de organisatie.

Winters Weesp zou een mix worden van verschillende activiteiten van lokale winkeliers en horecaondernemers. De bedoeling was om in de Nieuwstraat een enorme feesttent neer te zetten, waarin 's middags een kerstmarkt en een proeverij van lokale producten gehouden zou worden, gevolgd door een feestavond.

Korenfestival wel
Het Weesp Korenfestival, dat net als altijd gehouden wordt in diverse locaties in Weesp, kan wel gewoon doorgaan op 14 december. Er komen zeker dertig koren naar Weesp.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant