Afbeelding

In Weesp iets minder mensen naar de Voedselbank

Algemeen

WEESP Het aantal mensen dat naar de Voedselbank Gooi en Omstreken gaat neemt nog altijd ieder jaar toe. Weesp is echter een van de gemeenten waar vorig jaar een lichte daling was te zien.

 In 2018 verwelkomden de verschillende uitgiftepunten in het Gooi in totaal 1024 cliënten, tegenover 1012 een jaar eerder. Hiervan waren 481 nieuw ingeschreven cliënten, zo staat in het onlangs verschenen jaarverslag Voedselbank Gooi en Omstreken 2018. 

In 2018 zijn er 24.506 voedselpakketten verstrekt, tegenover 21.163 in 2017. Eind 2018 stond de teller van het aantal cliënten dat een pakket ontving op 537. Een jaar eerder was dat 468. In Baarn was een stijging te zien van 9 procent en in de BEL-gemeenten nam het aantal toe met maar liefst 55 procent. In de overige gemeenten, zoals Weesp, was een (lichte) daling te constateren. 

Verder meldt de Voedselbank in het verslag dat de stijgende kosten van het transport een bron van zorg zijn. Vanwege de toename van het aantal cliënten moet er ook meer gereden worden. De organisatie kondigt aan te gaan proberen om meer subsidies van gemeentes te krijgen ter dekking van de stijgende kosten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant