Wethouder Annette Wolthers van Hilversum onthult de flyerteksten van de ROC-campagne.
Wethouder Annette Wolthers van Hilversum onthult de flyerteksten van de ROC-campagne. Foto: © Bastiaan Miché

Campagne huiselijk geweld van Veilig Thuis en ROC

Zorg

WEESP Het is lastig grip te krijgen op huiselijk geweld achter de voordeur. Toch liegen de cijfers er niet om. Reden voor het MBO College Hilversum om in samenwerking met Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek de impact van huiselijk geweld met flyers en gastlessen onder de aandacht te brengen bij docenten én studenten.

Met teksten als "Je bent niet alleen", "Ik wil je helpen", "ik wil dat het stopt" en ''blauwe plekken zie je niet onder een dikke trui" roept de campagne op om bij het vermoeden van huiselijk geweld Veilig Thuis te bellen. 

Veilig Thuis biedt voor professionals  maar ook voor andere betrokkenen of omstanders advies bij een vermoeden van huiselijk geweld.

Achter de voordeur
Docente gezondheidszorg en verpleegkunde Alexandra van Goethem heeft veel studenten in de klas die in de thuiszorg werken. "Zij komen achter de voordeur en kunnen een niet-pluissituatie signaleren. Daarom vinden we het geweldig dat medewerkers van Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek in gastlessen verhalen uit de praktijk willen delen. Levensecht leren maakt meer indruk dan dat ik het vertel."

Luisterend oor
Volgens Nina Hille Ris Lambers, manager van Veilig Thuis, is het een hardnekkig misverstand dat zij bij een melding een case meteen overnemen. "Dat is niet zo. Mensen kunnen bij ons terecht voor een luisterend oor en om zorgen te delen. Onze medewerkers beantwoorden vragen en geven advies. Alleen bij een melding gaan wij zelf aan de slag.",

Huiselijk geweld achter de voordeur: heb je twijfels of een vermoeden? Bel Veilig Thuis (0800-2000) voor ondersteuning en advies.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant