Afbeelding

Wellicht toch sociale huurwoningen in Weespersluis

Buurt / wijk

WEESP - In Weespersluis kunnen 150 woningen in de sociale huursector komen. De ontwikkelaars hebben een voorstel gedaan.

In de oorspronkelijke overeenkomst tussen overheden en ontwikkelaars is geen sprake van sociale (huur)woningen. Het toevoegen is een wens waar de Weesper gemeenteraad in 2014 mee kwam, nadat de bouwdeal al beklonken was. Het stadsbestuur heeft lang onderhandeld met de ontwikkelaars. Gisterenavond werd aan de raadscommissie verteld dat er mogelijk een doorbraak is. 

Wisselgeld
Als wisselgeld willen de ontwikkelaars 50 extra woningen in de vrije sector bouwen, waarmee het totaal aantal woningen op maximaal 2950 komt. Ook vragen de ontwikkelaars meer coulance op andere onderdelen van het totale project.

Waar de sociale huurwoningen kunnen komen, is nog niet bepaald. Het totale bouwvlak mag niet groter worden, dus zal er gekozen moeten worden voor compacter of hoger bouwen. 

De mogelijke aanpassing van de bouwdeal moet langs alle betrokkenen, waaronder gemeente, provincie en Rijk. 

PvdA
Het openbreken van de afspraken om sociale woningbouw mogelijk te maken in de overwegend dure nieuwe woonwijk is gebeurd op aandringen van verschillende fracties in de raad, waaronder die van de PvdA. Voormalig PvdA-raadslid Duncan Borst reageert gematigd positief. "Goed om te horen, maar te weinig voor vreugdevuur", zette hij op Twitter. Hij had het dubbele verwacht.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant