Afbeelding
Foto: Pixabay

Weesp wil sociale wijkteams in Amsterdam voortzetten

Zorg

WEESP - Hoe pakt het sociale beleid uit zodra Weesp opgaat in Amsterdam? In onze podcast De Collegekamer bespreken we dat met wethouder Astrid Heijstee. "Uitgangspunt is dat Weesp het goede behoudt en meeneemt naar Amsterdam."

Een belangrijk punt is het sociaal wijkteam, waar Weesp goede ervaringen mee heeft. Dat team gaat in gesprek met de mensen die zorg nodig hebben, waarbij ook naar alle andere leefdomeinen van het gezin wordt gekeken. "Zo'n team kijkt ook of er schulden zijn, hoe het is gesteld met huisvesting en de situatie van het kind. Soms stuiten ze helaas ook huiselijk geweld. Kortom: er wordt integraal gekeken naar het gezin", legt de wethouder uit. 

Ook als de bevindingen door de verschillende afdelingen moeten worden opgevolgd, blijft er voor de inwoner één aanspreekpunt.

Iets anders
Amsterdam werkt met ouder-kindteams en zet er vanaf 2021 buurtteams naast. Heijstee: "Een soortgelijke werkwijze, maar net iets anders dan Weesp. De komende jaren gaan wij ons richten op de vraag: hoe vlechten we dat in? Waarbij voor ons van belang is dat we het goede van Weesp behouden."

2022
Het ligt voor de hand dat Weesp de werkwijze met de sociale wijkteams wil voortzetten na 2022, het jaar waarin Weesp (zoals het er nu naar uitziet) opgaat in Amsterdam.

Lees verder in de digitale editie

Beluister hier de podcast met wethouder Astrid Heijstee: 'We nemen het goede mee naar Amsterdam.'


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant