De laatste huurders kregen vandaag hun sleutel terug.
De laatste huurders kregen vandaag hun sleutel terug. Foto: Martine Goulmy

Laatste bewoners Talmastraat kunnen terug naar huis

Buurt / wijk

WEESP - De vijf laatste huurders van woningen aan de Talmastraat kregen vandaag de sleutel van hun eigen huis terug. Zij woonden tijdelijk in een andere woning omdat hun huis grondig opgeknapt werd.

De karakteristieke arbeiderswoningen in het Rode Dorp zijn bijna een eeuw oud. Door ouderdom en aantasting was de fundering verzwakt. Het kostte de vaklui in totaal een jaar om de aangetaste funderingen te herstellen en vervangen.

In totaal hebben 26 bewoners een tijdje ergens anders moeten bivakkeren. De fundering moest worden vervangen en wooncorporatie Ymere greep dat aan om meteen de huizen op te knappen. Het betekende wel dat de huurders een maand of drie naar een wisselwoning moesten verhuizen.

100 jaar
Bij het funderingsherstel werden met behulp van een hydraulische pers de nieuwe heipalen geruisloos in de grond geduwd. De begane grond van de woningen werd opnieuw opgebouwd met nieuwe muren, keuken en een toilet.

“Uiteraard worden de vloeren en gevels goed geïsoleerd en ook zorgen we ervoor dat de buitenkant van de woning er mooi en netjes uit ziet”, vertelt projectontwikkelaar Frank Moerman.
"Het was een hele klus maar nu kunnen de woningen weer 100 jaar mee.’’

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant