De korenmolen in kerstsfeer.
De korenmolen in kerstsfeer. Foto: Leo Dekker
Tip

Malen, zingen en genieten in Molen De Vriendschap

Cultureel

WEESP - Korenmolen De Vriendschap aan de Utrechtseweg in Weesp is vanavond (vrijdag 20 december) in kerstsfeer gehuld met lichtjes en sparrentakken. Het is de avond van het traditionele Midwintermalen.

 Als er voldoende wind is draaien de wieken, wat het evenement extra feestelijk maakt. Van 19.00 tot 23.00 uur zijn er molenaars aanwezig die alles over de werking van de molen kunnen vertellen. In de molen hangt de geur van versgebakken oliebollen, chocolademelk en glühwein. Die oliebollen zijn uiteraard gebakken van het eigen meel.

Koperblazers
Teneinde de kerstsfeer compleet te maken zijn er koperblazers die kerstliederen spelen. Speciale gast is het muziekgezelschap Datura dat op eigen wijze middeleeuwse kerstliederen ten gehore brengt.

Zelf kerststol bakken
Bij het kerstfeest hoort traditiegetrouw een kerststol en niets leuker is die stol zelf te bakken. Op de molen staan de kerststolpakketten klaar met de ingrediënten en een duidelijk recept. Uiteraard is ook de molenwinkel open waar naast de kerststol- en oliebolpakketten vele soorten meel, honing, rijst, bonen en bakproducten worden verkocht. Zaterdag 21 december is de winkel ook gewoon open, van 10.00 tot 16.00 uur.



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant