De vrijwilligers van de City of Wesopa zijn blij met de waardering van het WeesperNieuws (die ze dik verdiend hebben).
De vrijwilligers van de City of Wesopa zijn blij met de waardering van het WeesperNieuws (die ze dik verdiend hebben). Foto: Arend Mesman

City of Wesopa: theater van alle Weespers

Mensen

WEESP Het WeesperNieuws roept alle vrijwilligers van Theater City of Wesopa uit tot de Weespers van het Jaar 2019. En dat mag aan het einde van dit decennium best beschouwd worden als een soort oeuvreprijs.

Kijk je naar het jaarprogramma van de City of Wesopa, dan denk je altijd wel ergens: hé wat leuk, zullen we daar naartoe? Dat maakt de City of Wesopa een heerlijke plek. Een theater met voorstellingen en activiteiten die een brede groep Weespers aanspreken. Kortom: de City of Wesopa is een theater voor iedereen.

Cultuur vermaakt, ontroert, verrast en inspireert de mens. De City of Wesopa brengt dat allemaal naar Weesp, in een knus theater op een schitterende plek. Iets dat, zegt wethouder van Cultuur Léon de Lange, vanzelfsprekend lijkt, maar het niet is.

Festivals
De City of Wesopa doet meer dan het programmeren van films en voorstellingen. De verschillende festivals zijn daar een voorbeeld van. Daarnaast kun je in de City of Wesopa ook zelf theater maken, dankzij de huisgroepen de City Speelt en de City Zingt. Ook scholen, bedrijven en verenigingen kunnen er terecht. Daarmee is het een theater van Weesp en voor Weesp.

Sinds 1991
Het theater, dat in 1948 de deuren opende als bioscoop, heropende in 1991. Het toeval wil dat het WeesperNieuws en de 'nieuwe' City of Wesopa even jong zijn. Onze eerste krant kwam uit op 29 april 1991, één dag later vond de eerste voorstelling plaats in het heropende theater. In de jaren die volgden werd het gebouw een aantal keren verbouwd en verbeterd, in 2011 zelfs ingrijpend.

De vrijwilligers
Het theater kan rekenen op de inzet van 110 vrijwilligers. Het zijn die vrijwilligers die het theater maken. En dat is in deze tijden razend knap, vraag maar na bij menige (sport)vereniging. Vrijdag was er voor de vrijwilligers, zoals elk jaar, een feestelijke avond om het einde van het jaar te vieren. De uitverkiezing tot Weespers van het jaar werd met groot gejuich ontvangen en kon meteen gevierd worden.

Lees verder in de krant van vandaag

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant