Afbeelding
foto aangeleverd door bewoners

Spontane nieuwjaarsduik in singel Weespersluis

Buurt / wijk

WEESP - Voor een frisse nieuwjaarsduik hoef je niet aan zee te wonen, dachten ze in Weespersluis. Op nieuwjaarsdag sprong een aantal bewoners in het koude water van de Bloemendalerpoldersingel.

"Een spontaan idee van mijn buurvrouw", zegt Dirk Molema. Negen mannen en vrouwen in zwembroek of badpak waagden de sprong vanaf de boardwalk langs de anderhalf meter diepe singel. Voor een gelukkig nieuwjaar, maar ook ter onderstreping van de nieuwe buurt die deze bewoners met elkaar vormen. "We wonen hier allemaal nog maar kort, we zijn een beetje de pioniers van deze wijk. Dan ontstaat zoiets vanzelf", legt Molema uit. 

Traditie?
Andere buurtbewoners kwamen met een vuurkorf en een blad met warme thee om de kou te verdrijven. Zelf bleef Molema op het droge, als wijkbrandweerman zorgde hij voor de veiligheid door een stevige trap te plaatsen met een vlag. "Wordt dit een traditie? Daar heb je best kans van."

Toeschouwers
En waarom ook niet? Enthousiasme genoeg, zou je zeggen als je de foto's bekijkt die bewoners ons stuurden. En toch: als we de foto nog eens goed bekijken zien we meer toeschouwers dan deelnemers. De bewoners van de Fort Diemerdamstraat, Bloemendalerpoldersingel en andere straten in Weespersluis én de rest van Weesp hebben een jaar om daar over na te denken ...

Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant