Afbeelding

Gemeenteraad: 'Wij zetten onze schouders onder zelfstandig Weesp'

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - Natuurlijk is de gemeenteraad teleurgesteld dat de gewenste fusie van Weesp nu van de baan is, maar de meeste fracties zien ook nieuwe kansen. "We gaan onze schouders er onder zetten", zo reageert Alexander Bruch van de VVD. Hij vat daarmee de situatie in één zin samen.

Eigenlijk is de teneur over de hele linie hetzelfde. De raadsleden zijn vooral blij dat er een beslissing is genomen. Dat het besluit niet de gewenste fusie is, verbaast niemand meer. "Toch had ik nog de stille hoop dat er op het laatste moment nog voldoende steun zou ontstaan voor de GV4", aldus Cees Sluyk van het CDA.

"Het is een bedroevende situatie. Dat een stad als Bussum de boel zo weet te frustreren. Het heeft allemaal heel veel geld en tijd gekost", zo laat Ad van Gemert van de WSP weten. Die partij was altijd al tegen de herindeling met Muiden, Naarden en Bussum. De PvdA: "Wij zijn er klaar voor, al hadden we het liever anders gezien." Anton van Daalen van GroenLinks: "Het zat er wel een beetje aan te komen. Maar we kunnen het zelfstandig aan." D66 kon nog niet reageren. 

De raadsfracties gaan zich nu bezinnen op de situatie. Zij willen vooral rust. Verwacht wordt dat er op korte termijn een raadsbreed overleg komt over de toekomst van Weesp. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant