Met een ferme ram op de knop werd de manifestatie geopend.
Met een ferme ram op de knop werd de manifestatie geopend.
Foto's

Weespers aan de Wand van start

Algemeen

WEESP - Met een ferme slag op de rode knop heeft burgemeester Bart Horseling vanmiddag de vijftiende editie van Weespers aan de Wand geopend. Het hele pinksterweekeinde kunnen Weespers weer genieten van kunst.

Met de druk op de knop werd een groot kunstwerk van het Domijn voor de City in beweging gebracht. Het was warm en druk in het theater. De kunstmanifestatie is traditiegetrouw een publiekstrekker.

Er zijn dit jaar 80 deelnemers. Door de hele stad stellen kunstenaars hun werk tentoon. Ook op het water zullen weer meerdere kunstwerken liggen. De City of Wesopa, de Synagoge en de Bibliotheek zijn het middelpunt. 

Weespers aan de Wand wordt op vijf locaties in de stad gehouden. De route voert langs tachtig kunstenaars en gaat langs plekken zoals de City, de Synagoge, de Bibliotheek en Nieuwstad 100 (geballoteerde kunstenaars), de bedrijfshal Pronk Juweel (voor alle Weespers) en de Laurentiuskerk (oud-deelnemers).

De kunstmanifestatie is vrijdag van 16.15 (opening City) tot 21.00 uur. Zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur, zondag van 12.00 tot 18.00 uur en maandag van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Kunsthandelaar bekijkt het werk ook.
Ook scholieren doen dit jaar weer mee.
Groot kunstwerk draait voor de deur.
Catalogus van kunstenaar wordt bekeken.
In Weesper etalages is kunst te vinden.
Opening is ook weerzien van bekenden.
Genieten in de City.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant