FC Weesp naar laatste ronde play-offs

WEESP - Met groot machtsvertoon na rust heeft FC Weesp zondag de laatste ronde van de play-offs gehaald. De Weespers hadden voor rust nog volop problemen met SVW'27, maar stapten na een goede tweede helft met 3-5 van het veld. Een week geleden werd het al 2-0.

De Weespers speelden voor rust nog zwak en voetbalden veel te behoudend. Dat zorgde er mede voor dat SVW'27 de een week geleden opgelopen achterstand al snel kon rechtzetten. Een donderspeech van coach Charles Loots na de eerste helft zette de Weesper voetballers op scherp. Na de rust was het voetbal van FC Weesp stukken beter en kans na kans volgde. Al snel kwam FC Weesp weer terug door goals van Erol Westland en Wouter Spanjerberg. Vervolgens stelde FC Weesp de volgende ronde zeker door goals van Thijs Visser, jeugdspeler Bart Tijnagel en Michel Lion. SVW'27 was keer op keer kansloos en moest al snel genoegen nemen met de nederlaag.

Komende week wacht FC Weesp het treffen met eersteklasser Stormvogels, dat maandag nog maar net de volgende ronde haalde.

Zaterdag FC Weesp gedegradeerd

Na twee jaar derde klasse zakt de zaterdag van FC Weesp een klasse terug. FC Weesp degradeerde afgelopen weekend na een forse 6-2 nederlaag tegen Buitenveldert. FC Weesp moest zaterdag de punten pakken om de plaats als derdeklasser te houden, maar de tegenstander zette al vroeg aan en stond al snel op 2-0. Na de voorsprong verslapte de tegenstander wat en kon FC Weesp snel terugkomen tot 2-2 en daarna kwam zelfs een grote kans op een voorsprong.

Het bleek echter de laatste adem van de Weespers. Voor rust werd het nog 3-2 voor de Amsterdammers, na rust volgden nog 3 treffers. FC Weesp probeerde nog wel aan te zetten, maar kreeg steeds nul op het rekest. De Amsterdammers waren vaak snel met counters en maakten goede goals. De Weespers starten dus volgend jaar een klasse lager. Raymond van der Kort zal de ploeg dan gaan coachen.