De auto wordt uit het water gehaald
De auto wordt uit het water gehaald
Video

Auto is van vermiste vrouwen

Algemeen

MUIDEN - De auto die gisteren in Muiden werd gevonden bij het baggeren, is van twee vermiste vrouwen uit Huizen en Naarden. In de wagen werden twee stoffelijke overschotten gevonden. De politie kan nog niet zeggen of dat de vrouwen zijn. 

Baggeraars van Waternet vonden gisterochtend om negen uur de auto in de Vecht. Toen die uit het water was getild bleek het te gaan om de auto van de 34-jarige Samina Achakzai uit Huizen en de 30-jarige Mari Rahmanzai uit Naarden die sinds 2005 worden vermist. De politie vermoedt dat er sprake is van een ongeval, maar andere scenario's worden nog niet uitgesloten.

De twee vrouwen gingen op 22 maart 2005 na het avondeten vanuit Naarden een stukje rijden om te oefenen met autorijden. Het was de bedoeling dat het een kort ritje zou worden, maar de vrouwen keerden nooit naar huis terug.

Er is destijds een grootscheepse zoekactie op touw gezet. In 2007 is de zaak tegen het licht gehouden door een Cold Case en Review-team. Naar aanleiding van dit onderzoek is opnieuw gezocht, onder andere met speciale sonarapparatuur, in wateren in de omgeving. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant