Vrijdag en zaterdag in de City: het reisfestival Around the World.
Vrijdag en zaterdag in de City: het reisfestival Around the World.

Een werelds avontuur in de City of Wesopa

Cultureel

WEESP - In de City of Wesopa vindt komend weekend (9, 10 en 11 januari) het eerste Around the World-festival plaats. Leuk voor zowel mensen die van reizen houden als voor mensen die nauwelijks op vakantie gaan.

"Reizen en trekken zijn enkele van de mooiste dingen in het leven", zegt Mark de Jong (30), een van de organisatoren van het festival Around the World. "Je weet nooit wat er gaat gebeuren, komt onbekenden tegen die later je vrienden kunnen worden. Je beseft intussen hoe welvarend Nederland is."

Reisverhalen
"Met foto’s en verhalen kun je je reizen opnieuw beleven", vult medeorganisator Tessel van Manen (25) aan. "Dat leek ons nu zo leuk aan dit festival: om reisverhalen met andere nieuwsgierigen te delen."

Voettocht door Amerika
Daarbij hebben de organisatoren de avontuurlijke kant opgezocht. Pauline Lingg (25) liep de Pacific Crest Trail, een tocht van 4300 kilometer dwars door Amerika. Zij komt op vrijdag in de grote zaal haar verhaal vertellen met prachtige foto’s. Op zaterdagavond is de documentaire 'Everest Green' te zien, over het steeds grotere aantal bergtoeristen die de top willen aantikken en het restafval dat zij achterlaten. Daarna volgt een verhaal van Jorian Bakker (29) die zelf meerdere bergexpedities heeft gedaan en aan de hand van filmpjes en foto’s hierover vertelt.

Familiefilm en meer
Voor wie is het festival eigenlijk bedoeld? "Voor iedereen met een fascinatie voor reizen, trekken en avontuur", zeggen Tessel en Mark tegelijk. "We draaien de familiefilm De Jonge Yeti, we hebben een fotowedstrijd, op zaterdagmiddag kun je virtueel bergbeklimmen met behulp van VR en we hebben allerlei filmpjes over spannende tochten in de natuur. Met dit diverse programma kan iedereen die van reizen houdt of er meer over wil weten wat leuks vinden. Je kunt in Weesp de wereld rond zonder te veel CO2 uitstoot."

Het hele programma staat op wesopa.nl/events

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant