Afbeelding
Foto: Brian Elings

Bas gaat dit jaar voor revanche op Hawaï

Sport

WEESP - Voor Bas Parinussa is 2020 het jaar waarin hij opnieuw wil meedoen aan de Iron Man van Hawaï. Geen gemakkelijke opgave, maar er is nog veel tijd om het doel te halen.

In 2017 startte de Weesper paratriatleet op de triatlons der triatlons, maar kon de race niet afmaken wegens het overschrijden van de tijdslimiet. Dit jaar wil hij revanche. 

Dan moet er zowel sportief als financieel nog het een en ander gerealiseerd worden. Om te beginnen de kwalificatie. In juni van dit jaar is er een mogelijkheid in Luxemburg. Bas weet zich gesteund door Steff Overmars, die hem sportief begeleidt. 

Crowdfundactie 
Intussen zijn vrienden een crowdfundactie gestart. Want het is ook financieel een uitdaging, zo zei Bas afgelopen voorjaar in het Zaterdagportret van WeesperNieuws Extra. "Ik heb eigenlijk een nieuwe wheeler nodig, ik moet tickets naar Hawaï betalen en zo komt er nog veel meer bij. Dus als je me vraagt of ik nog sponsors zoek: ja, graag."

De crowfundactie vind je  via deze link  naar getfunded.nl. 


Foto Nora Schenk

Wetsuit
Het jaar begon al meteen goed, want dankzij de opbrengst van de statiegeldactie van Spar Veldt kon Bas alvast een nieuw wetsuit aanschaffen. Jeffrey Veldt reikte het wetsuit vorige week uit. De statiegeldbox staat nog steeds in de winkel, de actie loopt dus nog door.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant