De politiek buigt zich over de plannen van PostNL.
De politiek buigt zich over de plannen van PostNL.

Politiek stelt besluit vestiging PostNL uit

Algemeen Dossier: Discussie Domijn-terrein

WEESP - De gemeenteraad wil nog geen besluit nemen over de komst van PostNL op bedrijventerrein Noord. Er ontbreekt te veel informatie, zo stelde de raadscommissie donderdagavond. Wethouder Zierleyn is daar niet blij mee. Hij is bang dat PostNL nu afhaakt.

De gemoederen liepen hoog op in de raadzaal. Het Domijn - dat door de eventuele komst van PostNL haar toekomstplannen gedwarsboomd ziet - was in groten getale aanwezig. Haar voortbestaan komt in het gedrang, zo vreest de vereniging. 

Ook zegt Het Domijn dat het stuk grond waar PostNL op aast, was toegezegd aan Het Domijn.    

Maar PostNL is een te mooie kans om te laten liggen, zo verdedigde wethouder Zierleyn. Volgens hem krijgt de werkgelegenheid in Weesp een belangrijke impuls en kan een klinkende naam als PostNL andere bedrijven over de streep trekken om zich ook in Weesp te vestigen.

De politiek wil echter dat een en ander beter wordt uitgezocht. Daarom komt het voorstel niet op de agenda van de raad van 21 juni. 

PostNL heeft aangegeven op bedrijventerrein Noord een pakketten-sorteercentrum te willen openen op de Bloemendalerweg. De komst van de vestiging zou 250 banen moeten opleveren.  

Het Domijn verwoordt de bezwaren.
Domijners volgen de discussie.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant