Bij haar afscheid als raadslid in 2014 kreeg Booij een koninklijke onderscheiding.
Bij haar afscheid als raadslid in 2014 kreeg Booij een koninklijke onderscheiding. Foto: André Verheul

Tineke Booij keert terug in de raad

Politiek

WEESP Tineke Booij keert terug in de gemeenteraad van Weesp voor de WSP. Ze neemt de zetel over van Rita van Geenen, die om gezondheidsredenen haar raadslidmaatschap per april neerlegt.

Booij zat al eens 14 jaar in de gemeenteraad: van 1994 tot 2002 voor de PvdA en van 2006 tot 2014 voor de WSP, met een onderbreking in 2009 en 2010 toen ze voor de WSP wethouder was. 

Nieuwe generatie
Bij de verkiezingen van 2014 maakte ze plaats voor een nieuwe generatie. Wel bleef ze actief bij de stadspartij en liet als bestuurslid al die tijd haar invloed gelden.

Eind vorig jaar legde Daniëlle Meyer haar raadslidmaatschap voor de WSP neer. Nina Kwakman nam die plaats in. Met Rita Geenen vertrekt een tweede WSP'er tussentijds. Op basis van de kieslijst kwamen eerst respectievelijk Marieke Grijpink en vervolgens Tim Booij in aanmerking voor de raadszetel. Zij zien daarvan af. 

Nooit weggeweest
Tineke Booij is daarmee de eerstvolgende kandidaat. Zij wil graag terug in de raad. "Het is goed als een ervaren iemand de komende twee jaar meehelpt om de zaken richting de bestuurscommissie van Amsterdam zo goed mogelijk te regelen", zo kijkt ze vooruit naar de fusie met Amsterdam per maart 2022. Ook zegt ze: "Ik ben eigenlijk nooit weggeweest."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant