Afbeelding

PostNL mogelijk toch snel in raad

Algemeen Dossier: Discussie Domijn-terrein

WEESP - Wethouder Zierleyn wil dat de gemeenteraad tóch nog deze maand het voorstel over PostNL behandelt. Hij heeft er goede hoop op dat dat ook zal gebeuren, zo zei hij op Radio Weesp.

De raadscommissie stuurde het voorstel vorige week terug omdat het nog niet beslisrijp zou zijn. Er zou onvoldoende informatie zijn om tot een goede afweging te komen.

"Inmiddels ligt het genuanceerder. Er is achter de schermen veel gesproken. De kans is groot dat het voorstel toch snel inhoudelijk behandeld wordt. Als de raad bezwaren heeft, kan ze - zoals altijd - met wijzigingen komen", zei de wethouder.

Verder vindt Zierleyn dat de zaak te veel wordt toegespitst op een keuze tussen PostNL en Het Domijn. Hij denkt dat de komst van PostNL het mogelijk maakt om Het Domijn voor Weesp te behouden. Het Domijn denkt daar zelf heel anders over.

PostNL wil een groot sorteercentrum vestigen op een deel van het terrein waar nu Het Domijn zit. Het bedrijf wil voor de zomer weten waar het aan toe is, vandaar de haast van de wethouder.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant