Afbeelding

Welke vloer is geschikt voor jouw huis?

Advertorial

Er zijn veel verschillende soorten stijlen. Denk aan een industriële, moderne, landelijke of een Scandinavisch interieur. Bij elke stijl past weer een andere vloer. Ga jij binnenkort verhuizen of ben je gewoon toe aan een verandering in huis? Dan zit je goed! In deze blog lees je namelijk welke vloer het beste past bij welke stijl!

Modern
Bij een moderne inrichting moet je direct denken aan weinig meubels, maar wel meubels van kwaliteit. Meestal zie je ook design items staan en in een moderne woonkamer zie je veel wit, zwart en grijs. Over het algemeen is de inrichting vrij neutraal en strak. Bij deze inrichting past dan ook een vloer die niet te uitgesproken, maar die wel stijlvol is. Denk hierbij aan een vloer van tegels. In een modern huis staan grote grijze tegels mooi, omdat het subtiel is, maar wel opvalt. De kleuren van de meubels en de accessoires passen goed bij de vloer en hierdoor creëer je een eenheid.

Landelijk 
Een landelijke inrichting staat bekend om de houten meubels en natuurlijke materialen. De afwerking van de meubels is vaak ruw of opgeschuurd. Dit geeft een stoere uitstraling. Daarnaast zie je vaak dat de bank erg comfortabel is en dat het vaak rond is van vorm. Bij deze stijl past een houten vloer dus perfect! Vaak is een houten vloer erg duur en lastig te leggen, vandaar dat laminaat de ideale oplossing is! Hiermee creëer je een houten look en dit is in veel verschillende soorten te krijgen. Ook is een laminaat vloer lekker goedkoop! Ideaal wanneer je niet een heel groot budget hebt.

Industrieel 
Bij een industriële stijl zie je vaak dat er veel gebruik wordt gemaakt van donkere kleuren. Ook is metaal een materiaal dat veel in meubels terugkomt. Stoer en robuust zijn twee woorden die deze stijl goed omschrijven. Een toffe gietvloer past daarom perfect in zo’n interieur. Een gietvloer werd voorheen voornamelijk gebruikt voor bedrijven en sportzalen, maar nu steeds vaker ook in huizen. Een zijn namelijk veel voordelen aan het hebben van een gietvloer. Denk aan het onderhoud, hygiënisch en ook zijn de vloeren makkelijk en snel te plaatsen.

Bohémien
Bij deze stijl draait het allemaal om veel kleuren, patronen en vormen. Het is een creatieve stijl dat er knus en gezellig uitziet. Het interieur is vaak geïnspireerd door de westerse landen en hierbij past uiteraard geen gietvloer of tegels. Bij deze stijl staat vloerbedekking het mooiste. Heerlijk met de bloten voeten op het warme tapijt, heerlijk!

 Welke vloer past het beste in jouw huis?

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant