Afbeelding

Tips voor een duurzame toekomst

Advertorial

Iedereen draagt zijn steentje bij om een verantwoorde en duurzame toekomst tegemoet te gaan. Wil jij nog meer aanpassingen maken in je dagelijks leven en ben je benieuwd waar je het beste kunt beginnen? Hier vind je een aantal handige tips die vooral je woning een stukje duurzamer maken.

Onderhoud je huis goed

Duurzaam leven draait voor een deel om het optimaal benutten van spullen en materialen. Daarom is het zo waardevol om je huis goed te onderhouden. Zo voorkom je dat je verschillende onderdelen onnodig vroeg hoeft te vervangen. Zo is het belangrijk om je huis op tijd van buiten te schilderen. Vraag een schilderwerk offerte aan voor het schilderen van je kozijnen en deurposten. Deze gaan namelijk aanzienlijk sneller rotten wanneer ze niet regelmatig een likje verf krijgen. Vraag aan de schilder of hij milieuvriendelijke verf gebruikt voor een nog duurzamer resultaat.

Stap over op groene stroom

Ieder huishouden is afhankelijk van elektriciteit. Het is natuurlijk goed om steeds minder elektrische apparaten te gebruiken, maar het is ook verstandig om over te stappen op groene stroom. Zo is alle elektriciteit die je verbruikt op een verantwoordelijke manier opgewekt. Je kunt overstappen naar een groene energiemaatschappij, maar het is ook mogelijk om te investeren in zonnepanelen. Zo wek jij altijd je eigen energie op voor een groene toekomst.

Isoleer je woning

De beste manier om minder gas en elektriciteit te verbruiken, is door je huis goed te isoleren. Begin klein en plak tochtstrips rond je deuren en ramen. Heb je tijd en geld om in een groter project te investeren? Kies er dan voor om je spouwmuren, vloer en dak te isoleren. Het isolatiemateriaal houdt de koude lucht buiten je huis, zodat jouw verwarming een stuk minder hard hoeft te werken. Investeer meteen in dubbel glas om jouw woning perfect te isoleren.

Vervang je huidige lampen

Wordt jouw huis nog niet volledig verlicht door led-lampen? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Andere lampen verbruiken namelijk aanzienlijk meer energie. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Door te kiezen voor led-lampen zorg je er namelijk voor dat je bespaart op je maandelijkse energiekosten. Bovendien gaan led-lampen een stuk langer mee, waardoor ze hun hogere kostprijs gemakkelijk terugverdienen. Loop dus even een rondje door je huis en vervang iedere lamp die nog niet duurzaam is.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant