Afbeelding
Foto: Mathe Snoek

Terugblik Weesp Korenfestival op YouTube

Cultureel

WEESP Video-editor en pianist Roy Mock heeft de laatste editie van Weesp Korenfestival gefilmd. Het resultaat staat sinds afgelopen weekend op zijn YouTube-kanaal.

Het betreft een sfeervolle compilatie van vijftien minuten waarin de dertien deelnemende koren voorbij komen, plus de samenzang in de Grote Kerk. Het was nog een heel gepuzzel om dat voor elkaar te krijgen.

Langs een van tevoren uitgestippelde route liep Mock van de katholieke kerk naar hotel 'Hart van Weesp' en bezocht zo de tien verschillende locaties. Hij zorgde ervoor elk kwartier op de volgende locatie te zijn, zodat hij ze allemaal minstens één keer kon bezoeken. Hierdoor redde hij het om op tijd bij het slotconcert in de Grote Kerk aanwezig te zijn.

Drie uur aan ruw materiaal
Mock heeft de optredens van de koren met een spiegelreflexcamera gefilmd en met zijn smartphone aanvullende sfeeropnames gemaakt van het publiek. Dit leverde ongeveer drie uur aan beeld- en geluidsmateriaal op. Een ruwe opzet was snel gemaakt, maar het finetune van de montage kostte veel tijd: “Het was de uitdaging om het gevoel dat ik had op de dag zelf over te brengen. Hiervoor moest alles voor mijn gevoel kloppen; van de timing van de overgangen en de publieksshots tot de titels. Ik hoop dat mensen aan het kijken en luisteren van deze compilatie net zo veel plezier beleven als ik aan het maken ervan.”

Op het YouTube-kanaal van Mock zijn ook impressies van andere uitvoeringen te zien, zoals het grachtenconcert waarop hij in 2014 met zijn eigen combo optrad.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant