Afbeelding

Duurzaam autobezit vooral aantrekkelijk voor Weesp

Advertorial

De parkeerproblematiek in Weesp zal ook dit jaar weer leiden tot de nodige discussies. Waar parkeermeters en parkeervergunningen werden ingevoerd om de parkeerdruk beter te verdelen, heeft Weesp tegelijkertijd te maken met een stijgend aantal personenauto’s. Vanuit de (lokale) politiek worden verschillende initiatieven aangedragen maar ook consumenten kunnen hier actief een rol in spelen, bijvoorbeeld met autodelen. Wat dit is en hoe het juist in gemeenten als Weesp aantrekkelijk is, lees je in dit artikel.

Autobezit in Weesp
In 2015 telde de gemeente Weesp in totaal 7.658 personenauto’s. Twee jaar later, in 2017, waren dit er al ruim tweehonderd meer en afgelopen jaar kwam het aantal uit op liefst 8.148. Een fors autopark dus, met 373 auto’s per vierkante kilometer. Van deze auto’s staat een groot deel dagelijks urenlang stil. Dit terwijl diezelfde -stilstaande- auto veel geld en ruimte kost. Bewuster omgaan met dit soort auto’s kan veel geld besparen en tegelijkertijd de parkeerdruk verlichten en ruimtegebrek voorkomen.

Carsharing biedt uitkomst
‘Carsharing’, beter bekend als autodelen, is een voorbeeld van een initiatief vanuit het gedachtegoed vanuit de deeleconomie. Autodelen houdt kortgezegd in dat particuliere autobezitters hun voertuig kunnen verhuren aan andere particulieren. Dit gebeurt middels een zogenoemd autodeelplatform, zoals SnappCar, die vraag en aanbod bij elkaar brengt en de (ver)huur faciliteert. Op die manier kunnen huurders relatief voordelig een auto huren en verdienen verhuurders een deel van hun autokosten terug. Bijkomende voordelen zijn een duurzamere omgeving, minder CO2-uitstoot, minder parkeerdruk, minder ruimtegebruik en minder benodigde nieuwe auto’s in de regio.

Weesp lift mee op Amsterdam
Inwoners van Weesp weten de weg naar platformen zoals SnappCar steeds vaker en sneller te vinden. In de regio worden verschillende auto’s aangeboden en ook vanuit Amsterdam (waar bijna 600 auto’s worden aangeboden) worden inwoners van Weesp bereikt. Het is dan ook niet gek dat veel gebruikers uit Weesp een auto huren in Amsterdam. Zelf een auto huren via SnappCar is eenvoudig en snel geregeld. Via de website geef je als huurder aan wat je zoekt en voor je het weet heb je de sleutels al in handen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant