Afbeelding
Foto: Brian Elings

Het bijenvak leren van Gert Admiraal

Algemeen

WEESP Wie een bijdrage wil leveren aan de instandhouding van de bij, kan zich melden voor een cursus bij de Weesper imker Gert Admiraal. 

Zoals bekend gaat het niet goed met de bij. Door de klimaatveranderingen en doordat er steeds meer natuur verdwijnt, is er minder voedsel en plek voor de bij. Hierdoor is er veel sterfte onder bijen, en dat is weer slecht voor de natuur die er nog wel is. Bijen zorgen immers voor bestuiving. 

Erkend diploma
Om de toekomst van de bij en hun belangrijke werk veilig te stellen, zijn er meer bijenhouders nodig. Gert Admiraal leert de cursisten in vier theorielessen en tien praktijklessen alles wat ze moeten weten om zelf bijen te kunnen houden. De cursus wordt na voldoende kennis en kunde afgesloten met een erkend diploma van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging te Wageningen. De kosten van de cursus zijn 220 euro. De lessen vinden plaats in de Theentuin, een van de plekken waar de Weesper imker bijenkasten heeft staan. 

Aanmelden kan door een email te sturen naar: gertadmiraal@gmail.com, met daarin naam, adres en leeftijd. Het maximaal aantal deelnemers is 10 cursisten. De cursus begint pas op zaterdag 7 maart, maar Admiraal doet nu al een oproep in Weesp om zijn stadsgenoten voorrang te geven. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant