Afbeelding

Toch subsidie voor Digi&Taalhuis Weesp

Politiek

WEESP - De gemeente Weesp blijft, in ieder geval voor het jaar 2020, toch subsidie geven voor het spreekuur van het Digi&Taalhuis.

Begin januari was het wekelijkse spreekuur in de bibliotheek voor het laatst omdat Weesp, als enige gemeente in de regio, niet langer wilde bijdragen. Dat besluit wordt teruggedraaid, kondigde wethouder Maarten Miner (GroenLinks) aan in de commissievergadering Welzijn.

Alle taalcoaches
Het stopzetten van de subsidie leverde protest op, en een oproep van de taalcoaches in een ingezonden brief in het WeesperNieuws om het Digi&Taalhuis ook in Weesp open te houden. PvdA en coalitiepartij GroenLinks kondigden een motie aan om toch subsidie te verlenen.

"Goed nieuws: we zijn in overleg met de bibliotheek en zijn beide voornemens het Digi&Taalhuis voort te zetten in 2020", meldde Miner. Of dat ook na 2020 nog het geval is, is niet zeker en daarom overwegen de fracties om de motie aanstaande donderdag bij de raadsvergadering toch in te dienen.

Eind februari
Norbert van Halderen van het Digi&Taalhuis heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. Hij verwacht dat eind februari het spreekuur op de dinsdagmorgen in de Weesper bibliotheek weer volledig opgestart zal zijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant