Afbeelding
Foto: Mabel Amber

In plaats van een pilletje: een frisse neus halen met de dokter

Zorg

WEESP - Aanstaande vrijdag trekt huisarts in opleiding Sylvia Tiebout haar wandelschoenen aan om samen met patiënten een frisse neus te halen.

Wandelen is goed voor de lijn, hart en longen, spieren en gewrichten, het is ontspannend en... het kost niets! Tiebout: "Wist je dat het zelfs goed is tegen dementie? En uit onderzoek is ook gebleken dat het maken van een ommetje helpt tegen een schommelende suikerspiegel. Wandelen heeft bovendien ook psychische voordelen."

Sylvia Tiebout, sinds september huisarts in opleiding in de huisartspraktijk van dokter Hans Burggraaff, gaat vanaf deze week elke vrijdag met patiënten een wandeling maken. Een idee dat zij opdeed bij huisartsen in het oosten van het land.

Rustig tempo
De wandeling duurt maximaal een half uur en het tempo is rustig. Het is geen belemmering als iemand af en toe even om adem moet komen. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden en de deelnemers hoeven niet per se patiënt te zijn bij de praktijk van dokter Burggraaff.

Makkelijke schoenen
De wandeling begint elke vrijdag om 13.30 uur vanaf de praktijk aan de Waarschapsstraat 1A. Vooraf aanmelden mag, maar hoeft niet. "Wie vragen heeft, kan altijd bellen: 0294 412 633", zegt Tiebaut. Tip: trek makkelijke schoenen aan."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant