Afbeelding
Foto: Collectie Dick van Zomeren

Laatste deel van Weesper film over de oorlog in première

Cultureel

WEESP Het laatste deel van de film Portretten uit Weesp: 1940 - 1945 is klaar. De première is zondag 23 februari in de City of Wesopa.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is in Weesp nooit gevochten. Toch ging die oorlog voor de Weespers niet ongemerkt voorbij. Het laatste deel van de film laat aan de hand van uniek archiefmateriaal zien wat er in Weesp gebeurde terwijl de wereld in brand stond. 

Ook deze film is gemaakt door Hans Quatfass van RQB-films; hij vertelt bij de première over ‘the making of’.

Portretten
Eerder maakte Quatfass voor Stichting Nationale Herdenkingen Weesp al vier korte films over oorlogsslachtoffers uit Weesp. Het zijn verhalen van vier mensen die in de oorlog het leven verloren: Jan van Gent, Emma Wonder, Kor Bonte en Albert Bakker.

Een middag over de oorlog in Weesp
De première van het laatste deel wordt omlijst met persoonlijke verhalen over de oorlog. Schrijver Dick van Zomeren vertelt hoe zijn fascinatie voor de Tweede Wereldoorlog zich heeft ontwikkeld en waartoe dit heeft geleid. Fred Menko komt vertellen over het boek dat hij schrijft over zijn familie. Er zijn liedjes uit oorlogstijd met Luc van Gessel en De City Speelt brengt herinneringen aan de oorlog tot leven.

Zondag 23 februari | City of Wesopa | 14.00 uur | € 5,- | Voorverkoop via wesopa.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant