De groenstrook aan de Sinnigvelderstraat die ook bij het woningproject-De Weesperschool hoort.
De groenstrook aan de Sinnigvelderstraat die ook bij het woningproject-De Weesperschool hoort.

Was grondverkoop wel in de haak?

Buurt / wijk

WEESP De verkoop van de grond voor het project-De Weesperschool is wellicht onrechtmatig geweest. Volgens het CDA had de gemeenteraad met de grondverkoop moeten instemmen - en dat is niet gebeurd. De oppositiepartij vraagt om opheldering.

B en W mogen tot op zekere hoogte grond verkopen, maar dat mandaat houdt op als er meer dan 750.000 euro mee gemoeid is. Boven dat bedrag moet de gemeenteraad in de gelegenheid zijn om wensen en bedenkingen in te dienen. Voor het project-De Weesperschool is voor 936.000 euro gemeentegrond verkocht aan ontwikkelaar BPD. 

Buiten zijn boekje
De raad kreeg, volgens het CDA, op 15 juni 2018 een brief waarin stond dat de koopovereenkomst vier dagen later zou plaatsvinden. “De raad wordt geconfronteerd met het besluit, maar heeft geen gelegenheid gekregen om wensen en bedenkingen in te dienen. Waarschijnlijk was er dan veel eerder boven water gekomen dat ook de groenstrook aan de Sinnigvelderstraat onderdeel was van de overeenkomst”, meent CDA-fractievoorzitter Katinka Hilders, die hiermee min of meer beweert dat het college buiten zijn boekje is gegaan.

Tegen het bebouwen van die groenstrook, het 'Sinnigvelderplantsoen', is in de buurt veel verzet. B en W hebben nog niet op het CDA kunnen reageren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant