Afbeelding
Foto: Pixabay

Toch ook woensdag vergaderen vanwege WOZ

Politiek

WEESP De raadscommissie Algemene Zaken en Middelen zou morgen een vrije avond hebben, maar komt nu toch bijeen voor een commissievergadering. Dat heeft te maken met de vele vragen die er zijn over de stijgende WOZ-waarde in Weesp. 

De WOZ-waarde van woningen in Weesp gaat gemiddeld met 15 procent omhoog. Nieuw in de waardebepaling is dat niet de oppervlakte, maar de inhoud van een woning telt. Hiermee komt Weesp nu uit op een gemiddelde WOZ-waarde van ruim 307.000 euro. Voor de gemeente betekent dit kassa, die bepaalt namelijk de hoogte van de onroerendzaakbelasting aan de hand van de WOZ-waarde. 

Openbare vergadering
Dat roept bij veel burgers verontwaardiging en vragen op en ook de politiek heeft behoefte aan een nadere uitleg. Diverse partijen hebben schriftelijke vragen ingediend. Daarom wordt een eerder geschrapte commissievergadering nu toch gehouden. Morgen om 20.00 uur wordt de WOZ-waarde-ontwikkeling aanvullend besproken. Deze vergadering is openbaar en vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis. Belangstellenden kunnen de vergadering volgen vanaf de publieke tribune.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant