Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Bestuurlijk akkoord: 'Dit is het einde van een begin'

Politiek Podcast

WEESP - Op 7 februari werden in Café Restaurant De Ysbreeker in Amsterdam de handtekeningen gezet onder het bestuurlijk akkoord waarin is geregeld dat Weesp in 2022 bij Amsterdam wordt getrokken. Hiermee is het werk nog niet gedaan, legt wethouder Léon de Lange uit. ‘Dit is het einde van een begin.”

Met het bestuurlijk akkoord is de fusie ‘dicht getimmerd’, maar dat wil niet zeggen dat er geen hobbels meer te verwachten zijn. “Je kunt altijd tegen iets aanlopen wat we nu niet hebben bedacht met elkaar, maar de uitgangspunten zijn nu helder en daar houden we ons aan vast.”

Voor de Lange is het werk nu niet gedaan. ‘Wethouder Groot Wassink noemde dit bij de behandeling van het bestuurlijk akkoord in de gemeenteraad van Amsterdam ‘het einde van een begin’. Nu gaan we de volgende fase in. Dat is de fase waarin we gaan toewerken naar 2022.”

Zienswijze
De komende periode kan iedereen een zogeheten zienswijze indienen op het herindelingsontwerp (niet op het bestuurlijk akkoord, dat ligt vast). Het herindelingsontwerp ligt ter inzage op onder andere het stadskantoor in Weesp en het stadhuis in Amsterdam en op de website

Informatieavond
Op woensdag 4 maart wordt er in de City of Wesopa een informatieavond gehouden waar wordt uitgelegd welke afspraken Weesp en Amsterdam nu eigenlijk hebben gemaakt over de fusie in het bestuurlijk akkoord.

Beluister hier de podcast met wethouder Léon de Lange

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant