De hoofdrolspelers Lucy en Siem.
De hoofdrolspelers Lucy en Siem. Foto: Titia Rieter

Weesper film 'Sorry' naar Filmapalooza

Cultureel

WEESP De Weesper kortfilm 'Sorry' is geselecteerd voor het vermaarde Filmapalooza-festival. Dat betekent dat de korte jeugdfilm volgende week in Rotterdam wordt vertoond aan filmmakers uit de hele wereld. 

'Sorry' is een zogenoemde 48hr film. Dit zijn films die door een filmteam binnen 48 uur gemaakt zijn. In elke land zijn er een aantal winnaars die voor de wereldfinale van Filmapalooza worden geselecteerd. Voor het eerst is dit jaar een Nederlandse kinderfilm geselecteerd.

Cinekid
Scenarioschrijfster Titia Rieter maakte tijdens het Cinekid Festival van afgelopen oktober in 48 uur tijd de korte film ‘Sorry’. De opnames waren in Weesp en de hoofdrollen werden vertolkt door twee kinderen uit Weesp: Lucy (11) en Siem (13). De film won maar liefst vijf prijzen: Beste actrice, Beste acteur, Beste gebruik van de verplichte zin, Beste regie en Beste film.

In Los Angeles werd besloten dat 'Sorry' als eerste 48hr Cinekid film ooit naar Filmapalooza mocht. Van alle 129 geprogrammeerde korte films is de Weesper inzending de enige jeugdfilm. En daar zijn Lucy, Siem en de rest van cast en crew natuurlijk hartstikke trots op. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant