Afbeelding

Iedereen kan nu een ligplek in de Oudegracht aanvragen

Buurt & wijk

WEESP - Deze week is de inschrijving geopend voor een ligplaats in de Oudegracht. Nieuw dit jaar is dat niet alleen omwonenden, maar iedereen zich kan aanmelden.

In 2019 zijn er 30 ligplaatsen voor vaartuigen in de Oudegracht gerealiseerd. Daarvan is nog een beperkt aantal ligplaatsen vrij, tien om precies te zijn. Tussen 4 en 25 maart kan iedere Weesper zich inschrijven om een plekje te bemachtigen. Bij te grote belangstelling wordt er geloot.

Voorwaarden
Er zijn wel wat voorwaarden. De eigenaar van de boot moet in Weesp wonen en het vaartuig mag niet langer zijn dan 7 meter. Voor de hoogte en breedte van het vaartuig komt het er in de praktijk op neer dat het bootje onder de Slijkstraatbrug (doorvaarhoogte circa 1 meter) door kan varen. Afmeren mag tussen 1 april en 1 oktober. Een ligplaats in de Oudegracht kost € 140,- per jaar.

Pilot
Het ligplaatsenproject in de Oudegracht is een pilotproject. Eind 2020 komt er een evaluatie met betrokkenen. Vervolgens wordt besloten of de ligplaatsen definitief worden ingericht.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@weesp.nl, onder vermelding van ‘aanvraag ligplaats Oudegracht’.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant