Amsterdams goud op de 300 meter voor Cira Klercq.
Amsterdams goud op de 300 meter voor Cira Klercq.

Geen natuurijs, maar toch een prachtig schaatsseizoen

Sport

WEESP Hoewel het natuurijs dit jaar ver van Weesp af bleef, heeft de Weesper schaatsvereniging STG Viking dit jaar vele hoogtepunten mogen beleven. Dat laat wedstrijdsecretaris René Groot in een terugblik op het seizoen weten. 

Bij de Junioren mocht Luuk van Stuijvenberg door zijn goede prestaties aan internationale wedstrijden in Inzell meedoen. Op de schaatsbaan in de Alpen finishte hij met twee dikke persoonlijke records mooi in de middenmoot van het internationale veld.  

Nederlands pupillenkampioenschap
Bij de pupillen heeft de 12-jarige Cira Klercq goede prestaties geleverd. Hierdoor mocht zij meedoen aan het Nederlands pupillenkampioenschap. Daar leverde ze een puike prestatie door op de 15e plaats te eindigen in een groot en sterk deelnemersveld. Bij de Amsterdamse kampioenschappen werd ze bovendien eerste op de 300 meter.

Marathonrijders
De Marathonrijders van Viking kwamen in hun categorieën heel sterk uit de verf. Zo wisten Marlies Galesloot en Tirza van Rooij tweede en vijfde te worden bij de dames en bij de heren werd Ferdi Gildemacher tweede in zijn categorie. Deze prestaties zorgden ervoor dat de Viking in het clubklassement tweede is geworden. Hieraan is een mooie geldprijs verbonden.

Alternatieve Elfstedentocht
Door het uitblijven van een Elfstedentocht is een grote groep Vikingers naar Oostenrijk uitgeweken om daar de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen. Hier hebben zij een zware tocht van 200 kilometer voltooid, waarbij de 20-jarige Jeroen dolman nog eens een aanzienlijk bedrag op haalde in de strijd tegen kanker.

Op  woensdag 18 maart zijn de clubkampioenschappen. Hier gaat onderling uitgemaakt worden wie zich de snelsten van STG Viking mogen noemen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant