Ook een low five is voorlopig uit den boze.
Ook een low five is voorlopig uit den boze. Foto: Pixabay

Meesters en juffen stoppen met handjes geven

Zorg

WEESP De gisteravond door premier Rutte afgekondigde maatregel om te stoppen met handen schudden, was vanmorgen in Weesp meteen merkbaar op de basisscholen. Vrijwel alle schooldirecties kiezen nu voor een andere begroeting. 

Sommige kinderen stonden wel even raar te kijken vanmorgen. Een aantal scholen stuurde gisteravond laat nog een bericht naar de ouders, maar in veel gevallen kwamen de leerlingen er vanmorgen pas achter op welke manier er voorlopig wordt begroet. 

Ellebooggroet
De ene school houdt het bij een extra hartelijk uitgesproken 'goedemorgen', de andere school kiest voor de ellebooggroet. In sommige gevallen verschilt het ook per leraar. En het ging ook een paar keer mis. Het is voor zowel de leerkrachten als de kinderen natuurlijk ook nog wel even wennen als je gewend bent om elkaar meerdere keren per dag de hand te schudden.

Verspreiding tegengaan
De maatregel is genomen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan. Het RIVM benadrukt dat het naleven van algemene hygiënemaatregelen ook onverminderd belangrijk blijft: vaak en goed je handen wassen met water en zeep, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes na gebruik meteen weggooien.

Regio: 5, Weesp: (nog) 0
Voor zover bekend zijn er in Weesp nog geen besmettingen geconstateerd. Wel schijnen er mensen die in Weesp wonen, werken of leren te zijn getest. De teller in de Gooi en Vechtstreek staat nu op vijf: eerder was al gemeld dat twee mannen uit Naarden, een man uit Blaricum en een man uit Hiuizen het virus hebben. Vandaag kwam daar een 32-jarige vrouw uit Bussum bij. Zij heeft het virus waarschijnlijk opgelopen in Noord-Italië.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant