Afbeelding
Foto: Robin Voorhamm

Geen Weesper Jeugd Triathlon dit jaar

Sport

WEESP Er wordt dit jaar geen Weesper Jeugd Triathlon gehouden. Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt. 

Deze beslissing heeft te maken met de overvolle triatlonkalender van dit seizoen. Veel wedstrijden voor zowel jeugd als senioren vallen op deze lfde datum als de datum waarop de Weesper Jeugd Triathlon normaal gesproken valt (tweede weekend van juli). Hierdoor is het onzeker hoeveel kinderen er zullen meedoen, zo legt het bestuur uit. Ook wordt er gevreesd voor een vrijwilligerstekort en was de financiering niet rond. 

De organisatie stelt: "Wij hebben alle opties meerdere malen met elkaar besproken en uiteindelijk hebben we, met pijn in ons hart, moeten besluiten dat het beste is om de jeugd triathlon in 2020 niet te organiseren." 

Alvast aan de slag voor 2021
Dit betekent niet dat er in 2021 geen jeugdtriatlon wordt gehouden. Nu de organisatie voor het evenement van dit jaar wegvalt, komt er meer tijd vrij voor het opzetten van de wedstrijd van volgend jaar. Dan valt het tweede weekend van juli ook niet in de zomervakantie. "Wij gaan de aankomende periode alvast hard aan de slag om van de Weesper Jeugd Triathlon 2021 net zo’n groot succes te maken als de eerste twee edities", zo belooft het bestuur.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant