Afbeelding
Foto: Pixabay

Weesper huisartsen dringend op zoek naar mondkapjes

Zorg

WEESP De Weesper huisartsen zien hun voorraad mondkapjes met zienderogen slinken. Volgens woordvoerder Hans Burggraaff is het een kwestie van tijd voordat de lokale dokters door hun beschermingsmaterialen heen zijn. Daarom doet hij een oproep. 

"We hebben deze beschermingsmaterialen hard nodig, in de praktijk zelf, maar zeker ook bij huisbezoeken aan zieke patiënten. Want juist voor deze mensen is het coronavirus gevaarlijk", legt Burggraaff uit. Volgens hem kan het niet anders dan dat er in Weesp her en der nog (kleine) voorraden liggen. "Pedicures die hun werk tijdelijk hebben stilgelegd of al eerder om een andere reden gestopt zijn. Nagelstylisten, oud-tandartsen, noem maar op."

Hij roept mensen die in dergelijke beroepsgroepen werkzaam zijn of waren op te kijken of ze ergens nog mondkapjes of andere beschermingsmaterialen hebben liggen. "Die kunnen dan afgeleverd worden bij mijn praktijk aan de Waarschapsstraat 1A, of bij een van de andere huisartsen, dat kan natuurlijk ook." 

NB: mensen die verkoudheidsverschijnselen hebben, dienen bij de huisartsenpraktijken weg te blijven, daar is een speciaal coronaspreekuur voor. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant