Afbeelding
Foto: Pixabay
Van de lezers

'Eerste uur in supermarkt voor kwetsbare groepen'

Mensen

WEESP - Jolien en Niels van Galen Last stuurden ons deze ingezonden brief met een oproep aan Weespers om kwetsbare mensen de ruimte te geven om boodschappen te doen.

De oproep
'In zijn toespraak over het Corona virus riep premier Rutte op om zo goed mogelijk voor elkaar te zorgen. Wat kunnen we in Weesp doen voor de mensen die in de risicogroep vallen?

In bijvoorbeeld Ierland, UK, IJsland en de VS laten ze, het eerste uur dat de supermarkten open zijn, ouderen als eerste hun boodschappen doen. Dan is de supermarkt schoon en bijgevuld en komen ze waarschijnlijk wat minder in contact met mensen die het Corona virus dragen. Zo kunnen zij zo rustig en veilig mogelijk in hun eerste levensbehoeften voorzien.

De Albert Heijn geeft helaas aan geen voorrang te kunnen/mogen verlenen aan bepaalde groepen mensen. We hopen daarom dat zoveel mogelijk Weespers uit goed fatsoen en zorg voor elkaar dit als richtlijn willen aanhouden.'
Niels en Jolien van Galen Last

Extra maatregelen
Albert Heijn voegde in de reactie op het verzoek nog toe dat er in de supermarkt strenge richtlijnen zijn ten aanzien van de hygiëne, dat de medewerkers zich daarvan bewust zijn en extra maatregelen genomen hebben.

Minister Wiebes
In het coronadebat in de Tweede Kamer woensdag heeft minister Wiebes (Economische Zaken) aangegeven dat hij in gesprek gaat met supermarkten om zo'n uurtje speciaal voor ouderen en kwetsbare groepen te regelen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant