De eerste tekeningen en kaarten hebben al een mooi plekje in De Hogeweyk.
De eerste tekeningen en kaarten hebben al een mooi plekje in De Hogeweyk. Foto: eigen foto

Tekeningen voor bewoners zorgcentra en andere ouderen

Mensen

WEESP - Als het schoolwerk thuis gedaan is, wordt er aan veel keukentafels getekend en geknutseld. Met de kunstwerkjes kunnen ouderen in Weesp een beetje worden opgefleurd die een hart onder de riem goed kunnen gebruiken.

Bewoners van verpleeghuizen De Hogeweyk en Oversingel mogen door de coronacrisis geen bezoek ontvangen. Omdat de bewoners tot de kwetsbare doelgroep behoren, mag zelfs familie niet meer langskomen. Ook veel extra activiteiten kunnen niet doorgaan en de dagen duren daardoor lang voor de bewoners.

Na een oproepje om leuke kaarten of mooie tekeningen te brengen, niet alleen voor de bewoners, ook voor de medewerkers die natuurlijk gewoon doorgaan met goed voor de bewoners zorgen, zijn de eerste knutsels al gebracht in De Hogeweyk.

Ook de bewoners van De Wintertuin, waar ouderen zelfstandig wonen maar wel aan huis gekluisterd zijn deze tijd, zouden zo'n gebaar zeer waarderen. En misschien is er ook in de buurt nog wel iemand die je blij kunt maken met een kaartje.

Druk getekend en geknutseld
De oproepjes zijn niet aan dovemansoren gericht, in allerlei huizen wordt al druk getekend en geknutseld. Via klasse-apps worden hele klassen opgeroepen om mee te doen en de eerste tekeningen zijn al bezorgd. Ze hebben een mooi plekje gekregen in het verpleeghuis.

Ook iets brengen?
Kaarten en tekeningen kunnen afgegeven worden bij de receptie van De Hogeweyk en Oversingel en daarmee worden dan zoveel mogelijk bewoners en medewerkers blij gemaakt. Voor de Wintertuin, tussen Nieuwstad en Achtergracht, zijn de brievenbussen vanaf buiten te bereiken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant