Afbeelding
Foto: Pixabay

Door het raam meekijken naar de Echo

Zorg Corona

WEESP De Verloskundige Praktijk Weesp doet er alles aan om de gewone gang van zaken voort te zetten, maar kan niet voorkomen dat er voor zwangeren door de coronacrisis nu ook dingen anders gaan. Een voorbeeld: een partner die een echo wil bijwonen, zal dit moeten doen vanuit de tuin. 

Zwangeren moeten te allen tijden kunnen rekenen op zorg. De controles gaan dan ook gewoon door, maar partners kunnen daar voorlopig niet bij zijn, zo laat de praktijk weten. Als alternatief wijzen de verloskundigen op de mogelijkheid van beeldbellen en dergelijke. Ook bij echo's mag de partner niet mee. De verloskundigenpraktijk aan het Van Houten Industriepark heeft ook hiervoor een oplossing gevonden. Partners kunnen vanuit de tuin door het raam meekijken. De zwangerschapscursus B Prepared wordt voorlopig online gegeven.

Kraambenodigdheden
De praktijk zamelt namens alle verloskundigen in het Gooi en ziekenhuis TerGooi (restanten van) kraampakketten in. Deze kunnen worden afgeleverd in de centrale hal van het pand. Er is behoefte aan celstofmatjes, gazen, ongeopende flesjes alcohol, navelklemmen, dichte pakken kraamverband en dichte doosjes handschoenen. Het verzoek is om dit in te leveren in een dichte plastic zak. Ook mondkapjes zijn nog steeds hard nodig.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant